Aszalt almás töltött keksz

Kinéztem, húgom megsütötte :-) Maradt a kamutlisztből, a kekszeknek is szép sárga színt adott. Anyuék szerint az alma nem feltétlenül kell bele, szerintem viszont de. Sonnentor receptkártyáról van ez a tünemény is, eredetileg más fűszert ajánlottak hozzá (Flower-Power), de az nem volt. A fahéj mellé úgy gondoltam, az Aladdin kávéfűszer dukál, amúgy is lassan fogy. Igazából mindenbe teszem, csak kávéba nem :-) Lekvárból csipkebogyót választottam, és úgy határoztam, egy kis csoki sosem árt ;-)



Hozzávalók:
  • 50 g szárított almaszelet felkockázva
  • 125 g puha vaj
  • 150 g nyírfacukor
  • 30 dkg teljes kiőrlésű kamutliszt (helyettesíthető búzával!)
  • csipet himalája só
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. Sonnentor Aladdin fűszerkeverék (elhagyható)
  • 1 tojás
  • csipkebogyólekvár
  • 10 dkg étcsoki (80%)


Elkészítés:
  • Habosra keverjük a vajat, a nyírfacukrot, a sót, a fűszereket és a tojást.
  • Hozzádolgozzuk a lisztet, végül az almát, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára pihenni.
  • Kiszaggatjuk, 180 fokon 8-10 percet sütjük.
  • Csipkebogyólekvárral összeragaszjuk, majd gőz fölött megolvasztott étcsokiba mártjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések