Kicsit egyszerűbb, és kevesebb hozzávalót is igényel, mint a másik amarant szeletem. A kötőanyag nagy része /fele :-)/ mogyoróvaj, így elég domináns az íze. Elsőre 130 grammos csokim volt itthon, és 10 dkg megolvasztása után olyan kevéske maradt, hogy kár lett volna visszacsomagolni. Elég emberes lett rajta a bevonó réteg, tesóm szerint "ez pont így jó..." Hát, erre azért nem vennék mérget, a következő adag kevesebbel készült. Panasz erre sem volt :-)
Bögrés volt az eredeti recept, én átdolgoztam decire, és az amarantot is egyszerűbb volt így kimérni. De adok kábé értékeket, mérlegre nem tettem, de a zacsón/üvegen látom, mennyi fogyott :-)
Hozzávalók:
- fél liter puffasztott amarant, kb. 80-90 gramm
- 1 dl agavé szirup (esetleg méz)
- 1 dl mogyoróvaj, kb. 150 gramm
- csipet (himalája) só
- 10 dkg csoki (60-70% legalább)
- kakaóbabtöret, vanília, rózsabors
Elkészítés:
- Gőz fölött megolvasztjuk az agavészirupot és a mogyoróvajat.
- A puffasztott amarantot összekeverjük egy csipet sóval, majd összedolgozzuk az olvasztott keverékünkkel.
- Itt is szögletes sütőkeretet használtam, mint a müzliszeletnél, mert nincs olyan pici tepsim, amiben szép magas lenne. Keret nélkül is dolgozhatsz, teríts sütőpapírt egy nagy vágódeszkára, és azon egyengesd el.
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, ráöntjük a masszánkra. Még amíg a csoki meleg, megszórjuk kakaóbabtörettel és ha van, vaníliával, rózsaborssal. Szépen beleolvad a csokiba, nem fog lepotyogni.
- Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed, utána nem kötelező bent tartani. Kicsit keményebb lesz. Próbáld ki, hogy ízlik jobban.
- Érdemes fél-egy óra után felvágni, amikor a csoki épp megdermed, nehogy később össze-vissza törjön a szeletelésnél. Nincs benne plusz olaj, tehát nem túl rugalmas a bevonó. Sőt, egyáltalán nem az :-)
Jó étvágyat!
http://www.tee-kesselchen.de/2015/01/21/erdnuss-quinoa-happen-vegan/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése