A sütőtökkenyerem és a cukkinikenyerem sikerén felbuzdulva született meg ez a recept. Ha a sütőtök és a cukkini ilyen jó állagot ad egy süteménynek, akkor erre az alma is képes :-) Ez sem az én konyhámban készült, püspökkenyér formáért a szomszédba kellett volna átszaladni. Hozott anyagból dolgoztam, lapos piteformát találtam, így lapos pite lett...
Hozzávalók:
- 10 dkg rapadura (vagy méz vagy nyírfacukor)
- 1 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 dl olívaolaj
- 2 alma durvára reszelve
- 25 dkg graham liszt
- 1 dl víz
- kb. 10 dkg aszalt datolya
- kevés kakaópor
Elkészítés:
- Az első 4 hozzávalót összedolgozzuk.
- Ezután mehet a masszába a liszt, a víz, az alma is.
- A datolyát kis darabokra vágjuk, majd ezt is belekeverjük.
- Kivajazott formába öntjük, a tetejére kakaóport szitálunk.
- Nagy lángon 30 percet sütjük. Ha kenyérformában készül, akkor biztos, hogy nem lesz elég fél óra, végezzünk tűpróbát!
Szappanfőző tanfolyamon jártunk, ide készült útravalónak :-)
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése