Datolyás almakenyér

A sütőtökkenyerem és a cukkinikenyerem sikerén felbuzdulva született meg ez a recept. Ha a sütőtök és a cukkini ilyen jó állagot ad egy süteménynek, akkor erre az alma is képes :-) Ez sem az én konyhámban készült, püspökkenyér formáért a szomszédba kellett volna átszaladni. Hozott anyagból dolgoztam, lapos piteformát találtam, így lapos pite lett...



Hozzávalók:
  • 10 dkg rapadura (vagy méz vagy nyírfacukor)
  • 1 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 alma durvára reszelve
  • 25 dkg graham liszt
  • 1 dl víz
  • kb. 10 dkg aszalt datolya
  • kevés kakaópor



Elkészítés:
  • Az első 4 hozzávalót összedolgozzuk. 
  • Ezután mehet a masszába a liszt, a víz, az alma is.
  • A datolyát kis darabokra vágjuk, majd ezt is belekeverjük.
  • Kivajazott formába öntjük, a tetejére kakaóport szitálunk.
  • Nagy lángon 30 percet sütjük. Ha kenyérformában készül, akkor biztos, hogy nem lesz elég fél óra, végezzünk tűpróbát!



Szappanfőző tanfolyamon jártunk, ide készült útravalónak :-)

Jó étvágyat! :-)


Megjegyzések