Omlós kukoricakeksz

Semmi extra, semmi csavar - egy egyszerű hétköznapi nasi. A legjobb egy bögre tea vagy kávé mellé, de szilvalekvárral megkenve is el tudom képzelni :-)


Omlós Kukoricakekszek ... :-)


Lehet dúsítani bármivel, ami passzol az édes kukoricához. Nekem egy teljesen natúr (puha) rágcsálnivaló volt a cél, különleges ízhatást ne várj tőle. Ha extravagánsabb verzióban kellene készítenem, hm... feldobnám egy kis aszalt gyümivel...

Hozzávalók:
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg vaj (fele lehet zsír)
  • 1-2 evőkanál tejföl (a kukoricalisztet kicsit össze kell fogni...)
  • csipet só

Elkészítés - nézd meg ezt is: Linzertészta alaprecept (Omlós tészta):
  • Összegyúrjuk a tésztát, majd betesszük egy kicsit a hűtőbe (annyi pont elég, amíg a sütő bemelegszik)
  • Előmelegítjük a sütőt
  • A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk vagy kiszaggatjuk, majd kb. 10 perc alatt megsütjük


Forrás: A Stahl magazin téli különszámában láttam egy kukoricalisztes omlós kekszet - az a verzió édes volt, a tésztája helyett pedig a nálam jól bevált omlós tészta alapreceptet használtam. De a szikra itt pattant ki a fejemből :-)

Megjegyzések