Semmi extra, semmi csavar - egy egyszerű hétköznapi nasi. A legjobb egy bögre tea vagy kávé mellé, de szilvalekvárral megkenve is el tudom képzelni :-)
Omlós Kukoricakekszek ... :-) |
Lehet dúsítani bármivel, ami passzol az édes kukoricához. Nekem egy teljesen natúr (puha) rágcsálnivaló volt a cél, különleges ízhatást ne várj tőle. Ha extravagánsabb verzióban kellene készítenem, hm... feldobnám egy kis aszalt gyümivel...
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg vaj (fele lehet zsír)
- 1-2 evőkanál tejföl (a kukoricalisztet kicsit össze kell fogni...)
- csipet só
Elkészítés - nézd meg ezt is: Linzertészta alaprecept (Omlós tészta):
- Összegyúrjuk a tésztát, majd betesszük egy kicsit a hűtőbe (annyi pont elég, amíg a sütő bemelegszik)
- Előmelegítjük a sütőt
- A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk vagy kiszaggatjuk, majd kb. 10 perc alatt megsütjük
Forrás: A Stahl magazin téli különszámában láttam egy kukoricalisztes omlós kekszet - az a verzió édes volt, a tésztája helyett pedig a nálam jól bevált omlós tészta alapreceptet használtam. De a szikra itt pattant ki a fejemből :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése