Lisztmentes mandulás-kókuszos puszedli / mondhatni sült Raffaello ;-))

Az irodában ma nem igazán megy a fűtés… kellemes a jelenlegi klíma, gondolhatjátok… :-) Ha valakinek hasonló napja van, este lepje meg magát ezzel a nasival, megéri. Minden gond elszáll (legalábbis reméljük :-D)

Mint a Raffaello... Csak egészségesebb :-)

 
Olvasd el a Lisztmentes tallér alaprecept bejegyzést is, ennek a mintájára készült ez a sápadt fehér élvezet…

Hozzávalók:
  • 15 dkg mandula
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 2 ek. folyékony kókuszzsír
  • 2 ek. méz (vagy más édesítő, ízlés szerint)

Elkészítés:
  • A mandulát forró vízbe dobjuk pár pillanatra, leszűrjük, majd ha kissé kihűlt, meghámozzuk
  • A mandulát ledaráljuk – ha tényleg „s.o.s. rossz kedvem van” sütésről van szó, megbocsátható az is, ha készen veszünk bezacsizott blansírozott, darált mandulát ;-)
  • Ledaráljuk a kókuszreszeléket is (ízlés szerint akár egyben is hagyhatjuk, én homogén golyókat szerettem volna)
  • Összekeverjük a többi hozzávalóval (használj fakanalat, mert ragacsos)
  • Vizes kézzel gombócokat formálunk, vagy vizes kiskanállal halmokat teszünk a tepsire (természetesen kenjük ki vagy tegyünk alá szilikonlapot/sütőpapírt)
  • Kb. 7-8 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja már kicsit megpirult (nézegessük a talpacskáit, a tetején nem igazán látszik a változás, mivel nem lisztes)
  • Ha kihűlt, zárható dobozban tároljuk

Levendulás kakaóval vagy forró csokival tudom leginkább elképzelni. Ha este lesz lelkierőm (erre márpedig lesz :-D), elkészítem az egyiket, és igyekszem posztolni is!


Jó étvágyat!

Megjegyzések